ouderschap en zorg Ontspanning mantelzorg
Zo krijg je je financiën op orde

Zo krijg je je financiën op orde

Je geld beheren is niet het aller makkelijkste klusje dat er is. Zo betaal je de ene week handen vol geld aan de APK-keuring en nieuwe banden van je auto en moet je de andere week geld betalen voor een huwelijkscadeau. Op sommige momenten kun je zelfs zo diep in de knel zitten, dat je moet oppassen met wat je koopt in de supermarkt. Het is inmiddels wel duidelijk geworden; het leven is enorm duur. Naast de vaste lasten per maand, moeten we ook veel variabele kosten betalen. Niet iedereen heeft zijn geldzaken daarvoor op orde. Vaak omdat je simpelweg door de bomen het bos niet meer ziet. Voor de mensen die graag hun financiën op orde willen krijgen, zijn hieronder verschillende tips te lezen!

buffer Denk aan een buffer

Ten eerste is het een hele handige tip om maandelijks, wekelijks of dagelijks wat geld apart te houden. Hoewel dit misschien raar klinkt, kan dit ontzettend goed helpen. Je kunt er namelijk voor kiezen om een automatische opdracht in te stellen in jouw bankieren app. Je kunt bij zo’n opdracht aangeven hoeveel geld er opzij gezet moet worden. Je kunt dit potje ofwel deze buffer bewaren voor belangrijke, noodzakelijke uitgaven.

abonnementen Reken af met onnodige abonnementen

Daarnaast is het zeker aan te raden om al jouw abonnementen eens door te nemen. Heb je misschien nog een lidmaatschap bij de lokale bibliotheek terwijl je helemaal geen boeken meer leest? Betaal je nog contributie aan de lokale voetbalclub? Wanneer je een paar abonnement opzegt, zal je merken dat je maandelijks al veel geld overhoudt en het bijdraagt je financiën op orde te krijgen.

nieuwe gewoontes Verander je gewoontes en maak 'winst'

Wanneer je inzicht wilt krijgen in je financiën, is het enorm belangrijk om ook eens naar je gewoontes te kijken die je meer geld kosten dan je op dat moment door hebt.

Stel je voor dat je dagelijks naar je werk toe een koffie haalt op het station. Op dat moment kost de koffie je maar twee euro. Wanneer je een rekensom maakt hoeveel je dit maandelijks zou kosten, zal je je een hoedje schrikken. Het veranderen van je gewoonte om koffie mee te nemen vanuit huis in plaats van te kopen zal ervoor zorgen dat je geld overhoudt.

Ga dus in je dagelijks leven na welke gewoontes goed en welke juist slecht zijn voor je portemonnee. Wie weet bespaar je 200 euro per maand!

Koop tweedehands  Koop voordelig tweedehands 

Het wordt steeds populairder in Nederland: vintage shoppen. Hoewel dit al een feestje op zich is, kun je hiermee ook enorm veel geld besparen. Dure merken zoals Ralph Lauren of Burberry, kun je hier voor een aangename prijs kopen. Je moet er soms wel goed tussen kijken, maar wanneer je eenmaal een verborgen parel hebt gevonden, kan je je geluk vast niet op. Maar ook op bol.com is er veel tweedehands aanbod.

Beperk je impulsaankopen

Daarnaast moet je jezelf ook echt in toom houden wanneer je weer van plan bent een nieuwe tas, ketting of haarclip te kopen. Het is fantastisch om jezelf zo nu en dan te trakteren, maar té veel impulsaankopen zullen jouw portemonnee echt geen goed doen. Zorg er dus voor dat je die aankopen vermindert.

Je financiën op orde?

Dit zijn maar een paar tips om je ogen te openen. Alles opgeruimd? Dan kan je je geld ook voor je laten werken... Meer oplossingen voor geldzorgen lees je via de Categorie Financiën >>

Foto Je financiën op orde van Karolina Grabowska via Pexels.

28-09-2022

Tags: Financiën Budget Thuisadministratie

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl