ouderschap en zorg Ontspanning mantelzorg
Belastingaangifte bij AOW én pensioen

Belastingaangifte bij AOW én pensioen

[Persbericht] Ontvangt u naast uw AOW ook pensioen? En heeft u geen brief van de Belastingdienst gekregen waar in staat dat u aangifte inkomstenbelasting moet doen over 2023? Dan is er misschien te veel belasting over uw inkomen ingehouden en kunt u mogelijk geld terugkrijgen door aangifte te doen via Mijn Belastingdienst. Lukt dat u niet alleen? Een beetje extra hulp is nooit ver weg. De medewerkers van de Belastingdienst zitten klaar om u bij uw aangifte te helpen.

Wilt u weten of u geld kunt terugkrijgen? Ga het na met deze drie tips: 


aangifte voor proef Tip 1: Vul de aangifte voor proef in.

Dat doet u op Mijn Belastingdienst, via deze link. Wilt u weten welke gegevens u daarvoor nodig heeft? Klik dan hier. Zolang u de gegevens niet verstuurt, doet u geen aangifte.

mogelijke aftrekposten Tip 2: Let op mogelijke aftrekposten, zoals zorgkosten.

Had u in 2023 zorgkosten die niet zijn vergoed door uw zorgverzekering? En vielen deze ook niet onder uw eigen risico? Dan kunt u deze kosten onder voorwaarden aftrekken waardoor u geld terugkrijgt. Voorbeelden zijn kosten voor fysiotherapie, medicatie of vervoer van en naar uw arts.

5 jaar belasting terugvragen Tip 3: U kunt tot 5 jaar belasting terugvragen.

Heeft u de afgelopen jaren geen aangifte gedaan en blijkt bij het invullen van uw aangifte over 2023 dat u geld terugkrijgt? Dan kan het zijn dat u over eerdere jaren ook nog belasting terug kunt krijgen. Dit jaar kunt u over 2019 tot en met 2023 belasting terugvragen. Dus hebt u nog niet eerder over deze jaren aangifte gedaan? Dan kan dat alsnog.

Meer weten?

Wilt u de aangifte voor proef invullen of bent u benieuwd welke zorgkosten aftrekbaar zijn? Kijk op belastingdienst.nl/aow-pensioen voor meer informatie.

Lukt het u niet alleen?

Wilt u hulp bij het invullen van de aangifte? Een beetje extra hulp is nooit ver weg. Online, telefonisch en bij u in de buurt zit de Belastingdienst klaar om u verder te helpen. Kijk voor meer informatie over waar u met uw vragen terecht kan op www.belastingdienst.nl/hulp. Of beluister de podcast ‘Hulp vinden & machtigen en de aangifte inkomstenbelasting’ op Tax Talk. U kunt ook een familielid of iemand in uw omgeving vragen u te helpen bij het doen van de belastingaangifte.

Meer hulp bij Financiën >>

Persbericht 15-2-2024 inclusief foto 'Ontvangt u AOW én pensioen? Vul de belastingaangifte in en kijk of u geld terugkrijgt' van Belastingdienst.

15-02-2024

Tags: Belasting AOW Pensioen Financiën

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl