ouderschap en zorg Ontspanning mantelzorg
KWF-actie ‘Nederland geeft licht’

KWF-actie ‘Nederland geeft licht’

Vandaag, op 11 november, gaat de jaarlijkse KWF-actie ‘Nederland geeft licht’ weer officieel  van start. Daar waar het lichtje eerdere jaren alleen online besteld kon worden, kan het dit jaar ook in diverse winkels worden gekocht. Juist tijdens de donkere dagen is het van groot belang om naar elkaar om te kijken en te laten weten dat je aan iemand denkt. Door een lichtje te kopen en aan een dierbare te geven, steun je diegene, en tegelijkertijd KWF

KWF-actie BN'ers Bekende Nederlanders

Ook dit jaar wordt de actie gesteund door een aantal bekende Nederlanders die heel Nederland oproepen om elkaar een lichtje te geven. Sylvana van IJsselmuiden, die zelf te maken heeft gehad met baarmoederhalskanker, draagt haar lichtje op aan alle zorgmedewerkers. Zanger Douwe Bob en Jeroen van der Boom geven hun lichtje aan iemand die dicht bij ze staat. Douwe, Jeroen en Sylvana vinden het van belang om aandacht te vragen voor deze belangrijke campagne en zullen dat via verschillende kanalen doen. 

Nederland geeft weer licht Duizenden lichtjes

Het lichtje staat symbool voor steun en kan op een mooie plek in huis worden gezet of gehangen. Het zit in een cadeauverpakking waarop je een persoonlijke boodschap kunt schrijven. ‘We hopen dat ook dit jaar heel Nederland licht geeft en dat weer duizenden mensen een lichtje kopen. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen zich gesteund voelen door deze actie. Een klein gebaar met enorme impact, voor zowel een dierbare als voor iedereen die is geraakt door kanker’ , aldus Annebel Schipper van KWF.

Zorg en onderzoek Opbrengst naar zorg en onderzoek

Het lichtje is te koop voor € 9,95 en van elk lichtje gaat € 3,50 naar KWF. De lichtjes zijn te koop via kwf.nl/geeflicht en winkelketens Bruna, G&W Gezondheidswinkels, the Read Shop en Hornbach. Het geld dat met de actie wordt opgehaald wordt besteed aan de missie van KWF:

Kanker voorkomen daar waar we weten dat het kan, bevorderen dat alle vormen van kanker beter behandelbaar zijn en een betere kwaliteit van leven voor (ex)kankerpatiënten én hun naasten.

Ook doet KWF er alles aan om te zorgen dat kankerpatiënten ook in hun laatste levensfase worden omringd met goede zorg.

Meer goede zorg voor ons lichaam >>

Bron: Persbericht KWF, Amsterdam, 11 november 2023

11-11-2023

Tags: KWF Lichaam Levenseinde

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl