ouderschap en zorg Ontspanning mantelzorg
Kan ik mijn ogen laten laseren? Wat kost dat?

Kan ik mijn ogen laten laseren? Wat kost dat?

[Gastbijdrage] Wanneer je ogen wat slechter worden denkt men al snel aan een bril. Ook lenzen is mogelijk waarvoor gekozen kan worden. Een ander optie dat de laatste jaren steeds populairder wordt, is het laten laseren van je ogen. De vraag is natuurlijk: ‘kan ik mijn ogen laten laseren?’ We gaan ook de kosten voor ooglaseren met je bespreken in dit artikel.

wanneer ogen laseren Kom ik in aanmerking om mijn ogen te laten laseren?

Als je overweegt om je ogen te laten laseren zijn er meerdere eisen waar je aan zal moeten voldoen. Het is dus niet gezegd dat iedereen de behandeling kan ondergaan. De door jouw uitgekozen kliniek zal tijdens het onderzoek gaan controleren of de behandeling voor jou een optie is. Ze zullen bijvoorbeeld gaan kijken naar hoe het gesteld is met je gezondheid en of de sterkte van je ogen de laatste zes maanden stabiel is geweest. Voor een ooglaserbehandeling dien je minimaal 18 jaar oud te zijn.

kosten ogen laseren Ogen laseren, wat zijn de kosten?

Als uit onderzoek blijft dat jouw ogen geschikt zijn om te laseren is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat dit gaat kosten. Het laseren kost gemiddeld €1.200 per oog. Wat uiteindelijk het totaalbedrag wordt hangt af van de kliniek waar je naar toe gaat. Het is verstandig om van te voren een prijs af te spreken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als je een basisverzekering hebt zul je zelf opdraaien voor de volledige kosten. Met een aanvullende verzekering wordt er mogelijk wel een deel vergoedt. Je zorgverzekeraar kan je hier meer over vertellen.

Ooglaserbehandeling Ooglaserbehandeling in het kort

We hebben in het kort beschreven hoe zo’n behandeling in zijn werk gaat. Zo ben je wat beter voorbereid. Er wordt altijd begonnen met een onderzoek om te kijken of je geschikt bent voor de behandeling. Als alles goed is, kan de behandeling worden gestart. De ogen zullen worden verdoofd en het laseren kan van start gaan. De volledige behandeling duurt ongeveer tien tot twintig minuten. Tot slot is er een onderzoek waarbij wordt gecontroleerd of alles goed is gegaan. Klik hier voor de prijzen van verschillende behandelingen.

Meer goede tips voor je uiterlijk en je zintuigen lees je via de Rubriek Verzorging >>

Gastauteur van 'Kan ik mijn ogen laten laseren?': De Ooglaserkliniek | Visual via Pexels door Michael Morse.

02-02-2023

Tags: Verzorging Lichaam Oogzorg

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl