ouderschap en zorg Ontspanning mantelzorg
Ga dagelijks meer bewegen met deze tips

Ga dagelijks meer bewegen met deze tips

Het is een feit. Nederlanders bewegen over het algemeen veel te weinig én dat is schrikbarend. Bewegen is namelijk enorm goed voor je. Bewegen is zelfs van levensbelang. Wanneer je namelijk te weinig beweegt, zal je meer kans lopen op vervelende ziektes. Je kunt bijvoorbeeld meer kans hebben op ziektes zoals hart- en vaatziekten, diabetes, angst en depressie maar ook kanker. Het is dus belangrijk dat we met z’n allen meer gaan bewegen. Je moet zo’n 150 minuten per week aan intensieve inspanning doen. Denk hierbij aan wandelen of fietsen. Daarnaast is het belangrijk om ook twee keer per week verschillende activiteiten te doen die je botten en spieren versterken.

meer wandelen Probeer meer te wandelen op een dag

Ten eerste kun je ervoor kiezen om meer te wandelen per dag. Door regelmaat aan te brengen en je wandelafstand rustig op te bouwen, voorkom je voetklachten. Hoewel dit makkelijk lijkt, is het voor veel mensen toch een hele uitdaging. Dit komt vaak doordat de activiteit ‘wandelen’ nog niet in je routine zit. Je kunt er namelijk voor kiezen om wandelen te combineren met een andere activiteit. Ben je druk bezig met een telefoontje plegen of weet je dat je een vergadering via de telefoon zal hebben? Zorg er dan voor dat je dit combineert met wandelen. Hierdoor heb je én meer beweging op een dag én hoef je er niet extra tijd voor vrij te maken omdat je het simpelweg combineert. Zorg ervoor dat je tijdens je pauzes ook niet gaat zitten, maar dat je juist een rondje loopt. Dat kan ook met de leuke Ommetje-app.

meer bewegen Zorg voor meer beweging door uitdagingen

Daarnaast kun je ook meer bewegen tijdens je werk. Wilt je collega graag een kopje koffie? Zorg er dan voor dat jij deze koffie gaat halen. Hierdoor heb jij meer beweging op een dag én krijgt je collega zijn koffie. Je kunt jezelf ook meer uitdagen. Je kunt er namelijk voor kiezen om je auto op een parkeerterrein verder neer te zetten zodat je een stukje om moet lopen. Bovendien is het aan te raden om op de fiets naar je werk te gaan in plaats van met de auto. Je wekker 20 minuten eerder zetten zodat je een rondje kan wandelen voordat je dag begint, is ook zeker een aanrader. Zo ben je namelijk al actief en fris voordat je überhaupt iets gedaan hebt.

actieve activiteiten Negeer de lift en kies voor actieve activiteiten

Hoewel deze tip al veel vaker genoemd wordt, is het belangrijk om deze te blijven herhalen. Zorg ervoor dat je de trap pakt waar het kan in plaats van de lift. Hoewel de lift natuurlijk een enorm aantrekkelijke optie is, is het gezonder om de trap te nemen. Zorg er ook voor dat je de trap neemt wanneer je de kans krijgt om een roltrap te nemen. Wanneer je namelijk kiest voor traplopen, zul je onbewust je billen en bovenbenen trainen. Dat is natuurlijk heel mooi meegenomen. Daarnaast kun je met je vrienden actieve activiteiten doen in plaats van ongezond eten tijdens het kijken van een film. Ga lekker naar buiten en maak een mooie wandeling. Je kunt zelfs samen gaan sporten in de sportschool!

Dagelijks meer bewegen? Ja toch!

Met een beetje bewuste aandacht voor je beweegstijl verander je elke dag je gezondheid ten goede. Meer actieve tips voor meer beweging les je in de Rubriek bewegen >>

Foto Dagelijks meer bewegen door Mearth Technologyvia Pexels.

01-11-2022

Tags: Dagelijks meer bewegen bewegen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl