ouderschap en zorg Ontspanning mantelzorg
Tips om je rusteloze geest te kalmeren

Tips om je rusteloze geest te kalmeren

Tegenwoordig hebben we allemaal een enorm druk leven. De één heeft een drukke baan waarbij hij of zij dag en nacht paraat moet staan. De ander heeft een gezin te onderhouden en moet daarnaast ook nog de huishoudelijke klusjes doen. De maatschappij van tegenwoordig verwacht nu eenmaal enorm veel van ons als persoon en als individu. Dit kan nare gevolgen hebben. Zo kun je je dagelijks zeer gestrest voelen of juist enorm overweldigd voelen. Daarnaast kun je niet zo veel tijd meer vrij maken om volledig tot jezelf te komen omdat je simpelweg een enorm druk rooster hebt. Je bent niet de enige met deze problemen. Hoewel het soms uitzichtloos lijkt, hebben we wel degelijk de mogelijkheid om onze geest tot rust te brengen.

geest kalmeren to do Je geest kalmeren? Maak je to-do lijst wat kleiner!

Eigenlijk is de eerste tip die vaak aangeraden wordt enorm voor de hand liggend. Je moet namelijk als individu je to-do lijst wat kleiner maken. Je moet iets minder hooi op je vork doen. Hoewel je dit misschien geen fijne optie vindt, zal je al snel genoeg merken dat het geestelijk een enorm verschil kan maken. Het is begrijpelijk dat het niet altijd even gemakkelijk is om minder te doen. Je kunt daarom het beste met kleine stapjes beginnen. Zo is het belangrijk dat je per activiteit op een dag volledig gefocust bent op déze activiteit. Je volledige aandacht moet je gericht hebben op datgene wat je op dat moment ook daadwerkelijk aan het doen bent. Je kan namelijk als mens maar één ding tegelijk. Daarbij helpt het vast al je je zelfstandiger opstelt.

rusteloos tempo Verander het tempo waarmee je dingen doet

In deze tijd haasten wij ons allemaal. We willen alles zo snel mogelijk af hebben en doen dit vaak op een té hoog tempo. Dit zorgt er niet alleen voor dat we ons lichaam uitputten maar ook onze eigen geest. Het is daarom belangrijk om je tempo aan te passen zodat je je geest sneller en makkelijker kunt kalmeren. Je tempo veranderen is makkelijker gezegd dan gedaan. Probeer daarom eens eerst je bewust te worden van elke stap die je doet. Daarnaast hoef je natuurlijk niet alles opeens langzaamaan te doen. Probeer alles steeds beetje bij beetje rustiger aan te doen, maar zorg er niet voor dat je een averechts effect creëert. Dit gebeurt namelijk wanneer je opeens van versnelling tien naar versnelling één gaat.

de tijd nemen

afleidingen Schrijf sommige afleidingen letterlijk van je af

Heb je het gevoel dat je het lastig vindt om je te focussen op één ding? Heb je het gevoel dat je elk moment van de dag weer aan iets anders moet denken dan waar je op dat moment mee bezig bent? Dit hebben enorm veel mensen op deze wereld. Veel mensen weten niet precies wat ze hieraan kunnen doen, omdat het simpelweg onoplosbaar lijkt. Gelukkig is niets minder waar. Je kunt er zelf gemakkelijk wat aan doen. Je moet namelijk jouw afleidingen letterlijk uit je hoofd halen en van je afschrijven. Doordat je je afleidingen opgeschreven hebt, hoef je niet meer bang te zijn dat je iets vergeet. Gebruik een van deze mooie notitieboekjes. Hierdoor heb je de volledige focus op dat moment voor datgene waar je mee bezig bent.

Fijn he, je geest kalmeren

Met deze tips kom je hopelijk wat meer tot rust daarboven en dat geeft een fijn gevoel. Ga naar de Rubriek Geest voor meer rustgevende tips.

Foto Geest kalmeren door Pixabay | Quote door DS stories.

18-10-2022

Tags: Geest kalmeren Geest

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl