ouderschap en zorg Ontspanning mantelzorg
Goede voeding? Begin met deze 3 basistips

Goede voeding? Begin met deze 3 basistips

Voeding is één van de meest belangrijke brandstoffen voor ons lichaam. Het is daarom enorm belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Goede voeding zorgt namelijk voor verschillende energie en voedingsstoffen die uiteindelijk in jouw lichaam terechtkomen. Je moet hierbij denken aan: eiwitten, koolhydraten, vitamines, vetten, vezels, mineralen en vocht. Wanneer je voor de juiste voeding kiest, zal je al snel genoeg merken dat je je zowel lichamelijk als psychisch steeds fitter voelt. Daarnaast heb je ook veel minder kans op vervelende ziektes zoals diabetes, hart- en bloedvaten ziektes of kanker. Hoe zorg je ervoor dat je goede voeding tot je neemt in deze tijd? Die vraag is uitgebreid te beantwoorden omdat voeding een zeer breed begrip is. Hieronder geven we je alvast drie basistips.

groenten en fruit 1. Eet veel groenten en fruit per dag

Het is belangrijk dat je elke dag veel groente eet. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat je minstens twee stuks fruit naar binnen werkt. Groente en fruit zijn namelijk enorm belangrijk voor de voedingsstoffen die in je lichaam terechtkomen. Wanneer je ervoor zorgt dat je genoeg groente en fruit eet, zal je je ook fitter voelen. Daarnaast heb je minder kans op vervelende ziektes. Het is belangrijk om ook regelmatig te wisselen van groentesoorten of fruitsoorten. Zo krijg je namelijk andere soorten vitaminen binnen. Hierdoor houd je je voedingsstoffen en vitaminen goed in balans. Kies daarom in de supermarkt eens voor druiven in plaats van appels. Bovendien is afwisseling ook interessant voor jezelf. Misschien vind je wel een nieuwe lievelingssoort fruit als onderdeel van je gezondere levensstijl!

bruin brood 2. Kies voor bruin brood in plaats van wit brood

Wanneer je bij de bakker staat, is het belangrijk om eens voor wat anders te kiezen dan wit brood. Wit brood is namelijk niet de gezondste optie. Je kunt als goede voeding beter kiezen voor bruin, volkorenbrood. Volkorenbrood zit namelijk boordevol koolhydraten, verschillende vitamines en voedingsvezels. Bovendien zit je veel sneller vol van volkoren brood. Het is daarbij wel belangrijk om te weten dat de bruine kleur van brood niet meteen betekent dat het ook daadwerkelijk gezonder is. Soms wordt brood namelijk donkerder gemaakt met behulp van gekaramelliseerde suiker. Kies daarom altijd voor volkoren brood. Naast brood heb je ook andere producten die je volkoren kunt kopen. Denk hierbij aan pasta of rijst. Bij deze opties is het ook verstandiger om voor de volkoren versie te kiezen.

Goede voeding en alcohol 3. Kijk uit bij het bestellen van je drankje

In de zomer is het heerlijk om op het terras een lekker drankje te bestellen. Vaak kies je op dit soort momenten voor een lekkere, koude ice tea of voor een alcoholische versnapering. Hoewel dit natuurlijk een heerlijk genietmomentje is, is het ook belangrijk om thuis eens te letten op wat je drinkt. Het is namelijk belangrijk dat je sowieso per dag minimaal 1,5 liter drinkt. Nu is het wel belangrijk om goed te bepalen wát je dan precies drinkt. Je kunt namelijk elke dag 1,5 liter cola drinken, maar dan zal je al snel merken dat dat niet helemaal een gezonde optie is. Kies daarom voor drinken zonder suiker en ook zonder alcohol. Wanneer je voor water kiest, zit je sowieso goed.

Goede voeding de basis voor je energie?

Je zult merken dat een consequent gezond voedingspatroon bihjdraagt aan een betere energie door je drukke dag heen. Meer tips over gezond eten en drinken lees je via de Rubriek Voeding >>

Foto Goede voeding door Suzy Hazelwood via Pexels.

15-10-2022

Tags: Goede voeding voeding lichaam

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl