ouderschap en zorg Ontspanning mantelzorg
Onafhankelijker leven regel je zelfstandig

Onafhankelijker leven regel je zelfstandig

Hoe zorg je ervoor dat je onafhankelijker en zelfstandiger gaat leven? Op deze vraag wordt hieronder uitgebreid antwoord gegeven. Afhankelijk van iemand zijn, is niet meteen een slechte eigenschap. In deze wereld heb je namelijk gewoon mensen nodig om je blij, gelukkig en fijn te voelen. Je kunt namelijk hulp krijgen van anderen wanneer je dat nodig hebt en je kunt andersom ook hulp bieden aan anderen. Hoewel het fijn is om ergens afhankelijk te zijn van mensen, is het ook enorm belangrijk om juist meer onafhankelijk te worden. Wanneer je namelijk meer onafhankelijk wordt, word je vrijer. Je neemt namelijk verantwoordelijkheid voor jouw leven waarbij je niet afhankelijk bent van anderen. Dit betekent natuurlijk niet dat je mensen moet verstoten uit je leven.

geldzaken op orde Het is belangrijk om je geldzaken op orde te hebben

Je hebt elke dag geld nodig om te leven in deze wereld. Geld is er altijd en over, zelfs op momenten dat je je er helemaal niet bewust van bent. Het is belangrijk om je geldzaken op orde te hebben, omdat je dan simpelweg niet meer afhankelijk bent van anderen. Wanneer je namelijk niet genoeg geld hebt of verdient, zal je automatisch afhankelijk worden van andere mensen. Je kunt dus eigenlijk pas écht onafhankelijk worden als je je financiële status goed op orde hebt én op orde houdt. Het is namelijk belangrijk dat je ook in de toekomst niet afhankelijk bent van leningen bijvoorbeeld. Ben je nog niet financieel onafhankelijk? Verlaag dan als eerste je vaste lasten en begin met sparen.

nee zeggen Probeer ook eens "nee" te zeggen tegen mensen en zaken

Hoewel veel mensen dit enorm moeilijk vinden, is het wel een belangrijk aspect om onafhankelijk te worden in deze wereld. In deze maatschappij wordt er van je verwacht dat je dag en nacht paraat staat om te werken. Zorg er juist voor dat je daarom je eigen leven compact en flexibel invult. Zorg er voor dat je dus niet honderden verplichtingen aangaat, maar dat je alleen doet wat jij écht wilt. Durf daarom ook eens ‘nee’ te zeggen tegen mensen en zaken in plaats van overal in mee te gaan.

simplificatie Simplificeer je leven

Daarnaast moet je het leven ook eenvoudiger maken. Heb je minder spullen? Dan zal je minder geld en energie kwijt zijn aan deze spullen. Heb je minder financiële verplichtingen? Dan zullen je uitgaven laag zijn.

denk aan jezelf Denk aan jezelf en aan je eigen lichaam

Daarnaast is het belangrijk dat je natuurlijk ook aan jezelf denkt. Je moet namelijk goed zorgen voor jezelf. Denk aan je eigen lichaam. Zorg ervoor dat je genoeg gezond eten binnenkrijgt, dat je regelmatig even ontspant en dat je ook voldoende beweegt.

Naast het lichaam is het ook belangrijk om aan je mentale gesteldheid te denken. Je kunt bijvoorbeeld technieken uitvoeren die je gelukkiger, liefdevoller maar vooral ook rustiger maken. Het is belangrijk dat je in je achterhoofd houdt dat hoe beter je voor jezelf en je lichaam zorgt, hoe onafhankelijker je zult worden. Jouw lichaam is namelijk jouw verantwoordelijkheid. Maak daar dus in je dagelijkse leven ook tijd voor vrij.

Onafhankelijker leven?

Meer tips voor een zelfstandig leven vind je in de Rubrieken Lichaam & Geest.

Foto Onafhankelijker leven van Daniel Reche via Pixabay.

04-10-2022

Tags: Onafhankelijker leven Geest Financiën

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl