ouderschap en zorg Ontspanning mantelzorg
Een gezond lichaam krijgen en houden

Een gezond lichaam krijgen en houden

Een gezonde levensstijl creëren is niet voor iedereen altijd even makkelijk. Toch is een gezond lichaam enorm belangrijk. Dat weet eigenlijk iedereen op dit moment. Hoewel er natuurlijk een standaard riedeltje bestaat om je lichaam gezond te houden zoals meer bewegen, sporten en gezond eten, bestaan er veel meer tips die mensen kunnen helpen. Een gezonde levensstijl krijgen, is namelijk veel makkelijker gezegd dan gedaan. Naast de tips die je al kent, bestaan er nog veel meer maatregelen die je kan nemen in je leven om een verandering te maken. Het is in ieder geval belangrijk om bepaalde tips of maatregelen in je routine te krijgen zodat je uiteindelijk zonder moeite een gezondere levensstijl hebt. Hieronder worden bepaalde tips en maatregelen uitgelegd en toegelicht.

genoeg drinken en slapen Drink voldoende water en denk aan je slaap

Het is algemeen bekend dat zo’n 70 procent van ons lichaam uit water bestaat. Water is dus een enorm belangrijke bouwsteen van ons lichaam en ons leven. Het drinken van voldoende water is daarom enorm belangrijk. Water zorgt namelijk voor verschillende effecten in ons lichaam. Zo zorgt water ervoor dat er metabolische en chemische reacties ontstaan, dat ons lichaamstemperatuur gereguleerd wordt en dat het afval uit ons systeem verwijderd wordt. Zorg er dus voor dat je ongeveer zo’n 2 liter per dag aan water drinkt. Het gebruik van een motiverende waterfles helpt daarbij.

Naast water is slaap ook belangrijk voor onszelf en ons lichaam. Slapen zorgt namelijk voor fitheid zowel mentaal als fysiek. Dit heeft weer als gevolg dat onze prestaties beter worden. Slaap daarom zo’n 7 à 8 uur per nacht.

ontbijt gezond lichaam Krijg alle vitaminen binnen en eet je ontbijt

Zo’n 1 op de 7 mensen eet 5 stukken fruit of groente per dag. Het is belangrijk om goed in je oren te knopen dat groente en fruit dé grote bron aan vitaminen zijn voor ons lichaam. Vitaminen zorgen ervoor dat wij ons beter voelen en ons lichaam goed werkt. Daarnaast slaan veel mensen hun ontbijt in de ochtend over. Dit komt vaak doordat ze óf geen tijd hebben óf omdat ze denken dat ze hierdoor sneller afvallen. Het eerste punt is op te lossen door eerder naar bed te gaan de avond van tevoren waardoor je makkelijker wakker wordt wanneer je wekker gaat. Het tweede punt is niet waar. Je lichaam is namelijk ‘s nachts enorm actief bezig en heeft nieuwe brandstof nodig.

pas op met alcohol Eet niet te weinig en pas op met alcohol

Veel mensen geloven dat ze minder moeten eten wanneer ze willen afvallen of een gezondere levensstijl willen creëren. Dit is alles behalve waar. Wanneer je een gezondere levensstijl wil creëren, zul je anders moeten eten in plaats van minder. Het verminderen van eten zorgt er namelijk voor dat je een tragere stofwisseling krijgt. Dit zal juist weer averechts werken. Je zult namelijk in gewicht toenemen in plaats afnemen. Je moet bij het creëren van een gezonde levensstijl goed uitkijken met alcohol. Drank met alcohol bevat namelijk altijd enorm veel calorieën. Dit werkt natuurlijk niet goed samen met het ontwikkelen van een gezondere levensstijl. Neem dus een keer een colaatje in plaats van een 'Pornstar Martini'.

Meer gezonde tips vind je in de Rubriek Voeding >>

Foto Een gezond lichaam door The Lazy Artist Gallery via Pexels.

01-10-2022

Tags: Een gezond lichaam

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl