ouderschap en zorg Ontspanning mantelzorg
Je huis sneller schoonmaken? 4 Tips!

Je huis sneller schoonmaken? 4 Tips!

Je huis schoonmaken is waarschijnlijk niet één van je lievelingsbezigheden in de week. Toch is het zeer noodzakelijk om soms écht even goed de boel te reinigen en af te stoffen. Dit is niet alleen voor je bezoek heel fijn, maar ook voor je huisgenoten. Het zorgt namelijk voor rust en kalmte. Je wilt er natuurlijk zo min mogelijk tijd aan besteden omdat je wel betere dingen te doen hebt. Gelukkig bestaan er verschillende tips die jou kunnen helpen om tijd te besparen. Je huis sneller schoonmaken kan door te voorkomen dat je veel moet schoonmaken. Je bespaart tijd door simpelweg een aantal maatregelen te treffen. Deze maatregelen zullen goed in je voordeel werken als schoonmaak(st)er van het huis.

schoenen uit 1. Doe je schoenen uit want dat scheelt tijd

De eerste tip is enorm simpel maar zal enorm in je voordeel werken tijdens het schoonmaken van je huis. Je moet er namelijk voor zorgen dat iedereen, zowel het gezin als de visite, zijn of haar schoenen uit doen wanneer ze het huis binnentreden. Dit geldt dan natuurlijk voor zowel de voordeur als de achterdeur. Hierdoor zal je waarschijnlijk al zo’n één keer stofzuigen per week kunnen overslaan (of ga voor de beste robotstofzuiger die er is). Je hebt namelijk niet meer te maken met vieze schoenen door aarde, modder of gras. Denk hier vooral aan bij neerslag. De combinatie regen en water zal ervoor zorgen dat je juist extra moet dweilen.

Schoenen bevatten zelfs giftige stoffen die de lucht in huis vervuilen. Dat kunnen stoffen zijn waar grasvelden of asfalt mee worden behandeld worden. Verder zijn schoenen gewoon heel vuil: die stappers komen immers ook in openbare toiletten en cafés. Ze zijn een broedplek voor bacteriën zoals het E. coli bacterie.

De Zweden trekken niet voor niets altijd de schoenen uit in huis. Hoewel dit aan het begin even wennen zal zijn voor jezelf en de rest, zal het daarna in je routine opgenomen worden. 

schoon koken 2. Zorg ervoor dat je schoon kookt

Daarnaast is het belangrijk om schoon en dus netjes te koken. Dit klinkt misschien heel simpel, maar is zeker niet vanzelfsprekend. Wanneer je namelijk kookt, is het belangrijk om de ingrediënten netjes te snijden en in de pan te doen. Het is belangrijk dat je dit netjes doet, zodat je onnodige troep vermijd. Wanneer je klaar bent met koken, is het belangrijk om de messen, snijplanken en lepels meteen op te ruimen en in de vaatwasser te doen. Dit scheelt in ieder geval al wat tijd wanneer je klaar bent met eten. Na het avondeten is het belangrijk om alle borden en bestek meteen in de vaatwasser te doen of af te wassen. Hierdoor houd je je aanrecht meteen leeg waardoor je een poetsbeurt kan vermijden.

was sorteren 3. Je was alvast sorteren

In veel huishoudens zal je één wasmand terugvinden waarin alle was gegooid wordt. Dit is op zich natuurlijk een handig systeem, maar kan ook vele malen efficiënter. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om verschillende wasmanden te kopen. Je kunt dan bijvoorbeeld een wasmand hebben voor de donkere was, een wasmand voor de lichte was en een wasmand voor rode kleur bijvoorbeeld. Je bespaart hier enorm veel tijd mee. Dit komt doordat je simpelweg niet meer hoeft te sorteren als je wilt wassen.

Schoonmaken tijdens het douchen 4. Schoonmaken tijdens het douchen

Wanneer je aan het douchen bent, kun je ook wat extra tijd winnen. Je kunt namelijk ook tijdens het douchen de muren afspoelen. Hierdoor voorkom je een ophoping aan viezigheid én win je tijd.

Ga je je huis sneller schoonmaken? Koffietijd!

Als je deze paar simpele tips nastreeft zit je voor je het weet aan een heerlijk kopje koffie of kruidenthee! Tijd besparen kan dus extra lekker zijn. Meer handige tips voor thuis vind je via de Rubriek Huis >>

Foto Huis sneller schoonmaken door Pixabay.

29-09-2022

Tags: Schoonmaken Huishouden Wonen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl