ouderschap en zorg Ontspanning mantelzorg
8 Tips voor een gezondere leefstijl

8 Tips voor een gezondere leefstijl

[Gastbijdrage] Is het jouw doel om gezond te zijn en je lekker te voelen? Dit is natuurlijk voor de meeste mensen hun doel, maar vaak willen we veel te veel in plaats van ons op kleinere doelen te focussen. Als je je probeert te focussen op te veel in één keer kan dit leiden tot frustratie en mislukking en uiteindelijk geef je het misschien allemaal wel op. Als je consistent bent met kleinere stappen, kun je langzamerhand veel bereiken. Wel moet je hier wat geduld voor op kunnen opbrengen. In deze blog vind je praktische tips en tricks hoe je op een duurzame manier meer gezondheid in jouw leven kunt brengen.

doel gezondheid Wat is jouw doel?

Of nou je doel is om af te vallen, beter te worden in een bepaalde activiteit of gewoon switchen naar een gezondere levensstijl, de sleutel is dat je alles stap voor stap aanpakt. Als je eenmaal gewend bent aan een nieuwe stap, kan je ook makkelijker naar de volgende stap. Hieronder hebben we acht tips voor jullie op een rijtje gezet om deze lente gezonder te leven!

gevarieerde avondmaaltijd Het belang van een gevarieerde avondmaaltijd

Veel mensen onderschatten de rol van gezond en gevarieerd eten. Door elke avond een gezonde maaltijd te nuttigen met een goede afwisseling van groenten, vis en eventueel vlees krijg je alle belangrijke voedingsstoffen binnen. Kook met verse producten, zoveel mogelijk van het seizoen. Ben je niet in staat om zelf te koken? Kies dan een maaltijdservice die gezonde maaltijden aan huis bezorgt. Je hoeft het dan enkel op te warmen, maar je bent er wel zeker van dat je alle belangrijke bouwstoffen binnenkrijgt.

Tips gezondere leefstijl 8 Tips voor een gezondere leefstijl

Dit zijn de acht praktische adviezen voor meer vitaliteit:

  1. Zet je alarm 30 minuten vroeger dan je normaal wakker wordt en gebruik de extra tijd om een activiteit te doen. Denk bijvoorbeeld aan yoga, een wandeling, hardlopen of een stukje fietsen.
  2. Elimineer iets van eten / drinken (één ding) uit je dagelijkse gewoonten wat eigenlijk slecht voor je is, maar waarmee je moeite hebt het te laten liggen.
  3. Als je vlees eet, probeer dan eens voor één week vegetarisch te eten. Wanneer je comfortabel bent met dag één, ga je door naar dag twee enzovoort. Tip: bekijk eens het vegetarische aanbod menu’s van Vers aan Tafel.
  4. Stel één dag in de week een ‘verboden media’ dag in. Ja, dus echt geen televisie, computer en telefoontjes. Ga naar buiten, lees een boek of ga eens op bezoek bij die ene tante die je bijna nooit ziet.
  5. Neem 5 minuten van je dag om te mediteren en focus je op je gedachten. Als je dit fijn vindt, kan je de tijd verlengen.
  6. Neem dagelijks een ‘homemade’ verse fruit / groenten smoothie om je portie fruit binnen te krijgen. Het duurt minder dan 5 minuten om ze te maken en zijn heerlijk als maaltijd of snack. Bekijk hier de 5 lekkerste recepten voor groene smoothies.
  7. Verminder de hoeveelheid alcohol. 1 of 2 drankjes kunnen prima, maar alles erboven is een ontzettende calorieënbom en slecht voor je. Kan je toch niet zonder die glazen wijn? Zorg er dan voor dat je rode wijn drinkt. Voor zover je alcohol gezond kan noemen, is dit de gezondste variant van wijn.
  8. Schrijf vijf dingen op waarvoor je elke dag dankbaar bent. Je zal je realiseren hoe goed je het eigenlijk hebt!

Meer over voeding voor een gezond lichaam vind je in de Rubriek Lichaam - Voeding >>

[ Foto 8 Tips voor een gezondere leefstijl :] door Luke Michael op Unsplash. 
[ Gastauteur :] De Maaltijdbutler.

 

26-09-2022

Tags: Gezondheid Leefstijl Lichaam Voeding

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl